Minska din oro genom att byta fokus

Du kan minska din oro genom att byta fokus. Det kanske inte känns helt enkelt när oron känns stor och i vissa fall övermäktig, men då kan du ta hjälp av något konkret som en vas med blommor till exempel.

Om vi utgår från vasen på bilden kan det exempelvis bli så här:

Vasen är genomskinlig och rund och cirka en tredjedel av den är fylld med vatten. I vasen finns en orkidékvist med vita utslagna blommor. Två av blommorna ligger i vattnet, en är i den runda vasen och fyra finns över vaskanten.

Fortsätt sedan att notera tills du märker att du släpper orostankarna. Ju mer du fokuserar på den här uppgiften desto svårare blir det för dig att tänka på dina orostankar. Det ger dig därför lite andrum som kan vara viktigt när du upplever att orostankarna tar över. Du kan naturligtvis välja vilken sak du vill att fokusera på.

Det finns flera övningar för att minska oro på bloggen, läs här:

Oro-arkiv – prestera smart

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.