Om mig

Personlig bakgrund

Som elitsatsande junior i volleyboll lärde jag mig tidigt att arbeta för att nå uppsatta mål och att våga ta de där extra stegen som behövdes för att komma dit jag ville. Det tog jag sedan med mig till mina akademiska studier, när jag började doktorera i statsvetenskap, i mitt tidigare arbete i det svenska näringslivet och hos polismyndigheten.

Under åren som elitsatsande junior hade jag behövt haft bättre självkänsla. Jag hade en enorm inre kritiker inom mig och en presterare som sa till mig att hela tiden prestera och göra allt perfekt. Jag gick i terapi och lärde mig att ta hand om min inre kritiker. Även som doktorand dök presteraren och kritikern upp, men tack vare mitt egna arbete med mig själv valde jag den väg jag ville, och inte den som presteraren ville. Idag använder jag den inre kritikern och presteraren på ett balanserat sätt och där de behövs. Jag tränar mina mentala muskler dagligen för att stärka mitt självledarskap och bibehålla min självmedkänsla. 

En god självmedkänsla behöver vi alla eftersom livet i sig är utmanande. För mig blev det påtagligt vid just dessa tillfällen eftersom det var bristen av självmedkänsla som gjorde att jag inte kunde fortsätta med det jag ville göra.

Yrkesbakgrund

Den mentala betydelsen hos människors välmående har jag alltid varit intresserad av. Jag har länge också varit fascinerad över hur mycket vi kan göra om vi arbetar med oss själva rent mentalt. Jag bestämde mig därför att utbilda mig till mental tränare och samtalscoach. Jag följer EMCC:s internationella regler för coacher. I dag är jag anlitad av privatpersoner, kommuner, företag, idrottsklubbar och organisationer. Jag är utbildad organisationskonsult och är utbildad i UGL, som har varit den ledande grundläggande utbildningen inom försvarsmakten under många år och som idag även används inom näringslivet och andra myndigheter.

De som kommer till mig vill arbeta med sitt självledarskap och få det nya levnadssättet att bli en livsstil. Organisationer och företag som jag arbetar med vill få sina grupper att utvecklas och nå den högsta potential de kan med välmående medarbetare. Det är fantastiskt givande att få följa alla resor! Som mental tränare och samtalscoach är jag utmanande och kommunikativ och tycker det är fantastiskt att se människor utvecklas. Läs mer på www.presterasmart.se om mina specialistområden. 

Jag brinner för att människor ska förbättra sin livskvalitet, utnyttja sin fulla potential och leva sina bästa liv. För att kunna göra det behöver du fråga dig vilka behov du själv har och vad det är du egentligen vill på riktigt – vad det är som på riktigt betyder något för dig?

Tanken med bloggen

Här i bloggen skriver jag om utmaningar och ger tips på övningar som du kan göra.  Alla övningar som jag skriver är baserade på forskning och/eller är tagna direkt från forskning. Mental träning är som fysisk träning, det behövs kontinuerlig träning. Kom i håg att det är bättre att börja i liten skala så att det blir kontinuerligt snarare än att du gör varje dag i två veckor och sedan ingenting.