Om mig

Personlig bakgrund

Som elitsatsande junior i volleyboll lärde jag mig tidigt att arbeta för att nå mina uppsatta mål och att våga ta de där extra stegen som behövdes för att komma dit jag ville. Det tog jag sedan med mig till mina akademiska studier när jag började doktorera i statsvetenskap, i mitt tidigare arbete i det svenska näringslivet och som analytiker hos polismyndigheten. 

Jag hade behövt ha bättre självkänsla under åren som jag elitsatsade på volleybollen, jag kunde inte ta till mig att jag var bra utan tryckte ofta ner mig. Det här blev jag även medveten om när jag började doktorera. Bristen av tro på mig själv och de höga krav som finns inom forskningen gick inte ihop. Jag körde jag på olika sätt slut på mig själv vid båda dessa tillfällen.

Som tur var fick jag en naturlig paus när jag fick mitt första barn. Jag passade då på att utbilda mig till mental tränare – det är något av det bästa jag har gjort. Jag hade redan under många år gått i olika former av terapi och coachning så jag visste vikten av det mentala.  Sedan dess arbetar jag med mig själv dagligen och jag märker direkt om jag slarvar.  

En bra självkänsla behöver vi alla för livet är utmanande i sig. För mig blev det väldigt påtagligt vid just dessa tillfällen eftersom det var bristen av självkänsla som gjorde att jag inte kunde fortsätta med de saker jag ville göra. Samtidigt har det blivit resor som utvecklat mig till att bli den jag är, och det är jag otroligt tacksam för! 

Yrkesbakgrund

Den mentala betydelsen hos människors välmående har jag alltid varit intresserad av. Jag har länge också varit fascinerad över hur mycket vi kan göra om vi arbetar med oss själva rent mentalt. Jag bestämde mig därför att utbilda mig till mental tränare och samtalscoach. Jag följer EMCC:s internationella regler för coacher. I dag är jag anlitad av privatpersoner, kommuner, företag, idrottsklubbar och organisationer. Jag är utbildad organisationskonsult och är utbildad i UGL, som har varit den ledande grundläggande utbildningen inom försvarsmakten under många år och som idag även används inom näringslivet och andra myndigheter.

De som kommer till mig vill arbeta med sitt självledarskap och få det nya levnadssättet att bli en livsstil. Organisationer och företag som jag arbetar med vill få sina grupper att utvecklas och nå den högsta potential de kan med välmående medarbetare. Det är fantastiskt givande att få följa alla resor! Som mental tränare och samtalscoach är jag utmanande och kommunikativ och tycker det är fantastiskt att se människor utvecklas. Läs mer på www.presterasmart.se om mina specialistområden. 

Jag brinner för att människor ska förbättra sin livskvalitet, utnyttja sin fulla potential och leva sina bästa liv. För att kunna göra det behöver du fråga dig vilka behov du själv har och vad det är du egentligen vill på riktigt – vad det är som på riktigt betyder något för dig?

Tanken med bloggen

Här i bloggen skriver jag om utmaningar och ger tips på övningar som du kan göra.  Alla övningar som jag skriver är baserade på forskning och/eller är tagna direkt från forskning. Mental träning är som fysisk träning, det behövs kontinuerlig träning. Kom i håg att det är bättre att börja i liten skala så att det blir kontinuerligt snarare än att du gör varje dag i två veckor och sedan ingenting.