För att lyckas behöver du misslyckas

För att lyckas behöver du misslyckas. Sanningen är den att bakom många framgångar ligger ofta en rad misslyckanden. Misslyckanden är temporära tillstånd och de kan vi dra nytta av. Utmana dig och se ditt misslyckande som en inlärningssituation för då kan du utvecklas och förändras. För att klara det behöver du se att du är värdefull, oavsett vad som inträffar. Du duger oberoende av prestation.

Om du avstår att pröva något av rädsla för att misslyckas kan följande frågor hjälpa dig:

  • Vad är det värsta som kan hända?
  • Vad behöver jag göra för att våga pröva?
  • Hur skulle jag tänka om någon annan misslyckades?

Ibland behöver vi utmana oss och bara säga till oss själva ”jag gör det nu även om jag är rädd”.

När du upplever att du misslyckas, våga stanna kvar i känslan och fråga dig:

  • Vad lärde jag mig av den här situationen?
  • Vilka egenskaper har jag som kan ta mig vidare?
  • Vad behöver jag för att ta mig vidare?

Titta också på dessa övningar för att arbeta med din självkänsla. https://blogg.presterasmart.se/category/ovningar/sjalvkansla/

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.