Skapa målambitioner för 2021

Skapa målambitioner för 2021. Vid varje årsskifte tittar jag på mina målambitioner inför kommande år. Sedan följer jag upp och uppdaterar dessa en gång i halvåret. Jag följer egentligen upp det kontinuerligt när jag kvällsreflekterar, men en större uppdatering görs till sommaren ungefär. Jag har gjort detta i många år och fick idéen av Mia Törnblom som har metod för detta. Ni kan se mer om hennes metod här: https://mtutbildning.se/kurs/sjalvledarskap/ . Jag skriver mina målambitioner inom kategorierna Hälsa, arbetsliv, relationer, ekonomi och egentid. Kategorier kan du skapa precis utifrån vad som passar dig bäst. Någon gång har jag haft familjeliv och privatliv med som kategori. För detta år går dessa in inom relationer och egentid.

Målambitioner är inga specifika målsättningar, det kan jag skapa utifrån mina ambitioner. Målambitionerna hjälper mig snarare i en riktning som jag vill leva efter, något att sträva emot. Jag skriver målambitionerna i en bok som jag tittar i ofta, vilket innebär att hjärnan repeterar dessa och på så vis går mina handlingar i den riktningen.

Målambitioner i varje kategori

Jag skriver målambitioner i varje kategori. För till exempel hälsa har jag skrivit vad jag vill och behöver inom fysisk träning, mental träning, reflektioner och meditationer. Där preciserar jag vad jag vill/behöver vad gäller för antalet träningspass och vad jag vill utveckla. Inom kategorin relationer skriver jag ner personer och vad jag vill utveckla med dessa. Jag kanske vill hinna umgås mer med dem och jag kanske behöver ha mer tålamod i några relationer och vad behöver jag göra för att ha det i så fall. Det kan också komma upp att det är någon relation som jag behöver ta ett steg ifrån för att den dränerar mig på energi. Därefter gör jag liknande för de kategorier jag valt ut att ha med.

Testa gärna. Kom ihåg att det finns inga rätt eller fel!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.