Lycka – första 5 km löpning efter steloperation i ländryggen!

Grymt härligt att jag har klarat springa 5 km! Det har varit ett stort mål för mig sedan min steloperation i ländryggen. Jag har accepterat att jag kanske aldrig kommer kunna springa långa sträckor, men att kunna ta mig ut i skogen på en kortare löprunda gör mig enormt tacksam!

Det här med att sätta mål är viktigt för att kunna få en riktning till det vi vill nå. Jag har på denna resa också blivit väl medveten om vikten att också ta hjälp när jag ska nå något. Min sjukgymnast har varit fantastisk. Jag hade aldrig klarat det utan henne för jag har en tendens att träna på lite förmycket. Jag har också vänner som jag tränat med en gång i veckan och som var med nu när jag tog min första runda. Så jag vill verkligen rekommendera att när du sätter ett mål, gör det synligt för andra och inkludera dem i din målplanering.

Så sätter du mål

  • Vad har du för mål? Vad vill du utveckla? Tänk på att det ska vara realistiskt och accepterat.
  • Varför sätter du ditt mål? Vad kommer det innebära för dig när du har nått ditt mål?
  • När ska du ha nått ditt mål? (Kom i håg och sätt en realistisk tid).
  • Vilka hinder identifierar du för att du ska nå ditt mål? (Det kan vara allt från tid, ursäkter, rädsla, Tappar motivation).
  • Vilka åtgärder behöver du införa för att komma förbi dina hinder?
  • Skriv ner minst 4 saker som är bra med dig som gör att du kommer att nå målet. Dessa kan du sedan använda som motivationsmantran.
  • Gör en plan, både för tid och saker du behöver göra) och skriv ner när du ska följa upp hur det går.

Vi kan nå mycket längre än vad vi många gånger tror!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.