Hitta guldkornen nära dig

Hitta guldkorn nära dig kan stora positiva effekter. Att fokusera på det som fungerar kan dig nya krafter och ge dig tacksamhet för det liv du lever. Det ger dig också en ökad förmåga att uppskatta det du har nära dig i ditt vardagliga liv. Det handlar inte om att vi ska blunda för de problem som finns utan att vi ska öka vår förmåga att uppskatta det som finns i vår närhet.

Efter min skilsmässa hamnade jag i ett vakuum där jag hade svårt att göra saker i hemmet eller i trädgården för jag visste att det bara var för en period som jag skulle bo kvar i huset. Jag visste inte hur lång perioden skulle bli därför valde jag att fokusera på det fina som fanns i nuet. Jag bestämde mig för att leta och skapa guldkorn oavsett hur länge jag skulle bli kvar. Det var svårt i början, men jag skrev (och skriver) varje kväll saker som jag var glad över och jag började ”boa” in mig på nytt i huset. Till exempel började jag plantera blommor och grönsaker. Tur att jag gjorde det valet för jag har bott kvar i huset i över fyra år nu.

Övning i att hitta guldkornen nära dig

Att börja notera småsaker i vardagen som guldkorn brukar leda till att vi hittar flera och ju fler vi hittar desto bättre mår vi.

  • Fundera efter ett möte på jobbet på vad som gick bra.
  • Notera efter en lunch, fika eller middag med vänner vad du uppskattade.
  • Ta en promenad och notera saker du tycker är vackert.
  • Andas några andetag och tänk på tre saker (eller fler) som du är tacksam för.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.