Uppföljning av steloperation i ländryggen nr 2

Det är nästan fem månader sedan jag stelopererade ländryggen. För den här typen av operation är det inte så lång tid. Rehabtiden är lång och jag har förstått att jag behöver förbereda mig mentalt på en lång resa som kan gå lite fram och tillbaka. En så länge har det gått väldigt bra med min rehab. En anledning till att det går bra är att jag följer mitt rehabprogram tillsammans med min sjukgymnast. En annan förklaring är att kirurgen inte behövde ”kapa” av musklerna i ryggen som man vanligtvis behöver göra. Det går att läsa mer om detta på : https://artclinic.se/produkter/ryggkirurgi/steloperation-i-landryggen/

I dag var det dags för nya röntgenbilder och nu kan man se lite mer hur prognosen verkar. Röntgenbilderna visar på stora framsteg. Framstegen är så stora att min kirurg sa att jag ska få börja jogga efter midsommar. Helt fantastiskt!! Det är ungefär ett halvår före i rehabplanen. Min kirurg betonade på lätt joggning och i samråd med min sjukgymnast. Det är helt ok för mig för det här är helt över förväntan för mig.

Innan steloperationen i ländryggen

Innan steloperationen i ländryggen hade jag sådana smärtor i ryggen så att det begränsade mig i vardagslivet, det var allt från att inte kunna röra mig till sämre humör. Smärtan gjorde att jag många gånger tackade nej till saker, både på grund av att kroppen inte klarade av det men också på grund av att jag inte orkade mentalt. När jag inte kunde röra mig och träna fullt ut och på grund av mina smärtor var mitt humör inte sig likt. Jag är en person som tydligt märker av att jag behöver träna och vara fysiskt aktiv för att må bra mentalt.

När jag var nyopererad i ryggen kunde knappt gå och jag fick max bära 1 kg. Att inte kunna bära saker och knappt gå var en otrolig utmaning för mig som var så van att ta hand om mig själv och barnen. Helt plötsligt behövde jag be om hjälp nästan hela tiden. Jag fick göra många meditationer för att känna mig ok och jag skrev mycket om det i min reflektionsbok.

När kirurgen i dag berättade att jag ska få jogga är det en känsla av stor lättnad och glädje, och framförallt tacksamhet som jag får. Vid min första uppföljning av min steloperation såg det lovande ut och nu denna utveckling. Så tacksam för svensk sjukvård!

https://blogg.presterasmart.se/2019/02/04/uppfoljning-av-steloperation-landryggen/r möjlig

Nu ser jag fram emot halvår två 2019!!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.