Ta bort en tanke som är negativ eller som oroar dig

Den här visualiseringsövningen tycker jag är jättebra för att få bort en tanke som är negativ för mig eller om jag har något som jag oroar mig för och som jag egentligen kan släppa.

Börja med att se på din tanke som du känner att du behöver och vill släppa. När du har klart för dig vilken tanke det är rekommenderar jag dig att du sätter dig ner (om du inte redan gör det) och sluter ögonen. Börja sedan ta några djupa andetag. För att få andningen lugn och jämn kan det hjälpa att räkna långsamt till 4 på inandningen och sedan även räkna till 4 på utandningen. Gör detta tills du känner att du har fokus och andningen är jämn och lugn.

Se nu dig själv hålla en ballong med ett snöre. Det är en heliumballong som strävar upp mot himlen. Stoppa nu in din tanke i ballongen. Du kanske kan se tanken som text i ballongen eller kanske som en bild. Oavsett på vilket sätt du ser den så är tanken i ballongen.

När du ser bilden tydligt framför dig väljer du att släppa snöret. Du ser hur ballongen med tanken tar sig uppåt mot himlen. Notera på vilket sätt den tar sig upp och lägg märke till hur din andning blir lättare och lättare ju längre bort ballongen åker.

Fortsätt titta på ballongen tills du känner att ballongen med tanken i är borta eller i alla fall långt bort så att den inte stör dig mer. När du känner dig redo kan du sedan ta några djupa andetag och komma tillbaka.

Har du en orostanke som inte vill försvinna finns en längre övning här: https://blogg.presterasmart.se/2020/07/02/hantera-oro-och-radsla/

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.