Nu ska jag genomgå en steloperation i ländryggen

I morgon ska jag genomgå en stor steloperation i ländryggen. Jag har tidvis under två års tid haft extrema smärtor i ryggen och vid två tillfällen har jag haft kraftiga ryggskott. Orsaken är ett stort diskbråck som inte läkt ihop. Vätskan som ska finnas mellan kotorna i ryggen har åkt ut mellan två kotor och det skapar kroniska inflammationer som ger extrema smärtor.

Jag har gått till så många naprapater, kiropraktorer, sjukgymnaster osv. och det har i kortare perioder blivit bättre för att sedan bli sämre igen. Jag tror till och med att jag har överbehandlats ibland och blivit sämre på grund av det. Till slut gick jag till läkaren och bad om att få röntgas och jag fick inom ganska kort tid remiss till röntgen. Jag blev remitterad till Art Clinic och de har varit superproffsiga från första stund.

Det är nu drygt ett år sedan som jag träffade min kirurg första gången. Då bestämde vi att vi skulle se om det blev bättre med en del rehabövningar. Det är en stor operation i ryggen så det är inget man gör lättvindigt. Det har inte blivit bättre så nu har vi bestämt att det blir en steloperation i ländryggen. Jag känner mig helt lugn. Jag är helt mentalt förberedd på detta så långt det går. Det jag har gjort är bland annat följande:

Mentala förberedelser inför steloperation i ländryggen

  1. Jag har läst på om operationen på nätet. Det finns dock inte så mycket om hela förloppet efteråt måste jag säga.
  2. Inför mina träffar med min kirurg har jag skrivit ner frågor som jag haft.
  3. Jag har handlat det jag kan eftersom jag efter i morgon inte kommer kunna bära mer en 1 kg.
  4. Har kollat upp en sjukgymnast som är bra på rygg.
  5. Skrivit ner saker som gör att detta kommer bli kanon om ett tag. Dessa ord ska jag läsa om jag får väldiga smärtor efter operationen.

Så, till er alla… Ha en härlig lucia! Jag hoppas att de har något luciatåg på sjukhuset när jag vaknar upp från narkosen.

Ni kan läsa mer om steloperation i ländryggen på t.ex. följande sidor:

http://www.steloperation.se

https://artclinic.se/produkter/ryggkirurgi/steloperation-i-landryggen/

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.